MININO PLANERI ILI KAKO OD IDEJE DO CILJA

Minino planer 3

 

Ovaj blog i stranica posvećeni  su, između ostalog, motivaciji da istrajemo u ciljevima koje smo, za sebe, odredili. Šta može bolje da nam posluži za motivaciju, od dobrog primera?

Ana Joković  i Ana Jakšić (ujedno i urednica on-line časopisa @Modni vrisak) to svakako jesu. Mlade majke, po obrazovanju matematičarke, zaposlene u IT sektoru,  sa dobrom idejom koju su sprovele u delo.

Jeste li čuli za Minino planere? Simpatični rokovnici, veselih korica, sa nekoliko inspirativnih rečenica na početku svakog  odeljka. Namenjeni su, pre svega, ženama.

Minino planer 1

A šta o putu od ideje do krajnjeg proizvoda imaju da kažu ove mlade dame, pročitajte u narednim redovima.

T: Kako se javila ideja da napravite ovakav planer?

A&A: Glavni razlog zašto smo krenule u kreiranje Minino planera je što obe imamo male bebe i što ne možemo da držimo više sve u glavi ili u klasičnim rokovnicima. Trebalo nam je mesto gde možemo da upišemo brzo sve što imamo od obaveza, a da to kasnije lako i nađemo. Kada sam se poslednji put farbala, uvek je bila dilema; koliko još čekova imam nerealizovano; da li sam platila termine za trening ovog meseca; kada je zakazan termin za vakcinu mojoj bebi; šta sve treba da ponesem od stvari za more i da li sam ih na kraju i spakovala; rođendani dece naših prijatelja su često zaboravljani; šta  mi je ko pozajmio od stvari za bebu… Sve te informacije su postojale u rokovniku, ali gde … na papirićima, ali kojim … Da se pamti u glavi, to je tek rizik… Tu su i podsetnici u telefonu, na google kalendaru, ali sve to je nekako raštrkano i nije pri ruci kad treba. Mi smo sve ono što je nama potrebno predvidele u ovom planeru i uštedele sebi vreme, a i smanjile zaboravnost na minimum! Nadam se da će i budućim vlasnicama Minino planera on biti od velike koristi.

T: Koliko vam je vremena bilo potrebno da od ideje dođete do ostvarenja?

A&A: Na ideju smo došle pre dve godine, ali se nismo upuštale u njeno ostvarivanje. Letos mi je Ana napisala na chat-u: „Hajde da napravimo planer o kom smo pričale“, napisala sam HAJDE i spontano smo krenule u ostvarivanje ideje. Evo 19. novembra su planeri izašli iz štampe, tako da nam je trebalo par meseci osmišljavanja sadržaja, pa onda dizajna i na kraju štampanja.

T: Da li ste naišle na neke prepreke i ukoliko jeste,  šta vas je motivisalo da nastavite dalje?

A&A: Prepreke su krenule kada je trebalo da odaberemo štampariju. Koga god da smo kontaktirale imao je gomilu pitanja sa dosta stručnih termina na koje mi nismo imale odgovor. Mi smo htele planer formata male sveske sa tvrdim koricama, ali zaposlenima u štamparijama to nije dovoljno… Pitale smo ljude oko nas, guglale i sada već sve znamo od onoga što je nama potrebno kada je štampa u pitanju. Kroz svaki novi posao čovek i svašta novo nauči, a osećaj je jako dobar! Sledeći korak je otvaranje štamparije (smeh).

Zahvaljujem se dragim Anama, na vremenu, koje su izdvojile da odgovore na moja pitanja.

Ove simpatične i nadasve korisne planere možete da poručite na FB stranici @Minino planeri. Toplo ih preporučujem. Organizovanost je dobra osnova za postavljanje i postizanje ciljeva koje imamo. Olakšava svakodnevni život, a vesele boje i zanimljivi citati, uneće vedrinu u svakodnevne obaveze  :-).

Minino planer 2

Od ideje, do postavljanja cilja i ostvarenja istog, put može biti duži ili kraći. To nije presudno. Računa se istrajnost i naša volja  i spremnost da se nosimo sa svim manjim ili većim preprekama na koje naiđemo.

Postavi komentar